Muşta yabani kuşlar için doğaya yem

Muşta yabani kuşlar için doğaya yem bırakıldı -Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Daşdemir: Yabani kuşların yem ihtiyacını karşılamak üzere, doğaya kış boyunca 15 ton yem bırakacağız


MUŞ (A.A) - Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yabani kuşlar için doğaya yem bıraktı.
     Ekipler, yem bırakmak için Hasköy ilçesine bağlı Yerkaya ve Elmabulak köyü yakınında yabani kuş ve hayvanların yaşadığı alanlara araçlarla gitti. Daha sonra araçlardan inen ekipler, yem torbalarını, hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu bölgede kar kalınlığının 60 santimetreyi bulduğu dağlık alanlara sırtlarında taşıdı.
     Ekipler, yabani kuşlar için dağlık alanlara yem bıraktı.
     Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Haydar Daşdemir, yabani kuşların yiyecek ihtiyacını karşılamak üzere, doğaya kış mevsimi boyunca 15 ton yem bırakılacağını söyledi.
     Daşdemir, geçen yıl çok ağır bir kış geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Kış aylarında yaban hayvanlarının aç kalmaması için merkez ve ilçelerimizde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yem bırakma işlemini, yerleşim yerlerinden uzak, yaban hayvanlarının yoğunlukla yaşadığı yerlerde yapıyoruz. Bu yıl doğaya 15 ton yem, sakatat, ekmek, pazar artığı bırakacağız. Sürdürülebilir bir yaban hayatı için bu çalışmalar büyük önem taşıyor. Bu yıl için kış şartlarını düşünerek öngördüğümüz ve imkan dahilinde bulabildiğimiz bütün yem ve sakatatları, avcı dernekleri ve çeşitli kamu kurumları ile ortaklaşa çalışma yürüterek dağıtacağız.
     Bu faaliyetin yaban hayatı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Daşdemir, ekiplerin gün içinde yaptıkları çalışmalarda, 10 ayrı noktaya yem bıraktığını kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Muşta yabani kuşlar için doğaya yem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER