Muş Belediyesi yılın ilk meclis toplantısını

Muş Belediyesi yılın ilk meclis toplantısını yaptı


MUŞ (A.A) - Muş Belediyesi, 2013 yılının ilk meclis toplantısını yaptı.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede, her yıl kış mevsiminde karla mücadele çalışmalarında 1 milyon liranın üzerinde harcama yaptıklarını, ancak bu yıl kış mevsiminin geçen yıllara oranla yağışsız geçtiğini söyledi.
     Dede, bu yıl karla mücadele için harcama yapmadıkları için ekonomik olarak sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, kentte yeni sebze ve meyve hali yapılması için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) 2 milyon 500 bin liralık proje sunduklarını ifade etti.
     Projenin uygun görülmesi halinde sebze halinin yapımı için yüzde 70 hibe desteği alacaklarını bildiren Dede, Şehirlerarası otobüs terminalinde de iyileştirme yapacağız. Bunların yanı sıra birkaç projemiz daha var. Yıl içinde bu projelerimizin yüzde 60 ile 70ini hayata geçireceğiz dedi.
     Mart ayına kadar kentin yeni imar planını da bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Dede, inşaat sezonuyla birlikte yeni imar planına göre çalışma yapacaklarını dile getirdi.
     Kentte 32 yapı kooperatifinin olduğunu ve bunlardan 26sının kaçak olduğunu bildiren Dede, vatandaşa dairelerin satıldığını ve devletle vatandaşın karşı karşıya kaldığını dile getirdi.
     Ayrıca uzun süredir devam eden Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) hattında toplu taşıma sıkıntısından dolayı öğrencilerin eylem yaptığına dikkati çeken Dede, şunları kaydetti:
     10 hattımızı kiraya verdik. Hala 4 otobüs sefere başlamamış. Pazartesi gününe kadar servis başlamazsa bunlar men edilecek. Otobüslerin yetersiz geldiği söyleniyor. Bunlar yetersiz gelirse diğer 10 hat için de tekrar ihaleye çıkacağız. Bunun yanı sıra güzergahlarla ilgili sürekli şikayet alıyoruz. Defalarca açıklamamıza rağmen kimse anlamıyor. Güzergahları İl Trafik Komisyonu belirler. Oysa herkes belediyeyi sorumlu tutuyor. Bu konu belediyeyi ilgilendirmiyor.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş Belediyesi yılın ilk meclis toplantısını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER