Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Yıldız:

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Yıldız: Yapımı devam eden hastane 5 yıldızlı otel konforunda olacak


MUŞ (A.A) - Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, yapımı devam eden hastanenin 5 yıldızotel konforunda olacağını söyledi.
     Başhekim Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş-Bitlis karayolu üzerinde eski tekel depolarının bulunduğu mevkide, geçen yıl temeli atılan hastane inşaatının aralıksız devam ettiğini belirtti.
     Hastanenin 400 yataklı bir bölge hastanesi olarak değerlendirdiğini belirten Başhekim Yıldız, şunları kaydetti:
     Hastane inşa çalışması devam ediyor. Yeni hastanesi olağanüstü fiziki şartlara sahip. Hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunda olacak. 2013 yılı sonu veya 2014 yılı başlarında, hizmete başlayacak olan hastanede, her türlü ameliyat gerçekleştirilecek. Her branşta poliklinik açılacak. Zorunlu olmadıkça vatandaş tedavi için büyük illere sevk edilmeyecek. Amacımız Muş halkına en iyi sağlık hizmetini sunmak.
     Öte yandan hastanelerinde kısa sürede anjiyo ünitesinin hizmete gireceği açıklayan Yıldız, bunun için bütün alet ve ekipmanın hazırlandığını ve hastanede düzenleme çalışmasının devam ettiğini dile getirdi.
     Yıldız, Anjiyo ünitemiz hizmete başladığında, vatandaşlar çevre illere gönderilmeyecek. Çok kapsamlı ünite hizmeti vereceğimiz için çevre illerden de hasta bekliyoruz dedi.
     Hastanede ilk kez beyin ameliyatı gerçekleştirildiği anımsatan Yıldız, 56 yaşında Zöhre Sevinç isimli kadının beynindeki tümörün başarılı bir ameliyatla çıkarıldığını, bu zorlu ameliyatın hastanelerinde ilk kez gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Yıldız, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Haluk Düzkalır ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla, tümörün yayıldığı beyin zarı ve kemiği çıkarıldı. Kemiğin yerine yapay kemik konuldu dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER