Muş Müftüsü Atlı:

Muş Müftüsü Atlı: Muşta merkezi ve büyük bir camiye ihtiyaç var


MUŞ (A.A) - Müftü Hasan Atlı, Muşta büyük ve merkezi bir camiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
     Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski hal yerinde merkezi bir caminin yapılması hususunda görüşmeler yaptıklarını söyledi.
     Yapılan tespitlere göre eski halin bulunduğu alanın büyük bir bölümünün belediyeye ait olduğunu kaydeden Atlı, bu alanın bir kısmınınsa vatandaşa ait arsalar oluştuğunu belirtti.
     Atlı, Bu alan hizmet ve görüntü bakımından cami için çok uygun bir yer. Ancak bugüne kadar olumlu bir adım atılamadı ve bir sonuç çıkamadı. Hali hazırda bu merkezi cami yapımından vazgeçilmiş değil. Konu toplantılarda sürekli konuşuluyor dedi.
     Zafer Mahallesi Bingöl karayolu üzerinde, 8 bin metre karelik bir alana yeni bir cami ve müftülük binası yapımı için arsa tahsisi yapıldığını anımsatan Atlı, ağustos ayında binanın temelini attıklarını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
     450 metre kare alana 4 katlı modern bir müftülük binası yapılacağının söyleyen Atlı, şunları ifade etti:
     Müftülüğün yapılacağı alana bir otopark yapılacak ve yeşil alan oluşturulacak. Cami bitmek üzere. Yeni hizmet binamız Muşa yaklaşık 100 yıl hizmet verebilecek, mükemmel bir bina olacak. Mevcut müftülük binamız Tarihi Hacı Şeref Camisinin alanında bulunuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü de müftülüğe yazı yazarak binanın bir an önce kaldırılmasını istemişti. Aslında sit talanında herhangi bir bina olmaması gerekirken, bu alana müftülük binası yapılmış. Bu bina hizmet olanakları bakımından yetersiz ve güvenli değil. Ayrıca bu binaya ulaşım da çok zor.
     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Muş Alparslan Üniversitesi kampüs alanına yapılması planlanan caminin 5 bin kişilik ve özgün bir proje olduğuna dikkat çeken Atlı, alana Selçuklu mimari tarzında cami yapılacağını ve caminin Türkiye Diyanet Vakfı Muş Şube Başkanlığı tarafından yaptırılacağını bildirdi.
     Atlı, Yani camiyi biz yaptıracağız. Rektörlüğümüz de caminin bir an evvel bitirilmesi için bize destek sunmakta. Rektörlüğümüz aynı zamanda caminin yapı denetimi yapıyor. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Müftüsü Atlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER