Musa dedenin kitap aşkı

Musa dedenin kitap aşkı -İnebolu Huzurevinde kalan 81 yaşındaki Musa Türkoğluna çok kitap okuduğu için teşekkür belgesi verildi


KASTAMONU (A.A) - İnebolu ilçesinde 81 yaşındaki Musa Türkoğluna, çok kitap okuduğu için teşekkür belgesi verildiği bildirildi.
     İnebolu Huzurevinde kalan Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imkansızlıkları nedeniyle ilkokula gidemediğini belirterek, 12 yaşında kendi imkanlarıyla okuma yazmayı öğrendiğini ve o günden bu yana 70 yıldır kitap okuduğunu söyledi.
     Hamallık yaparak geçimini sağlarken, 4 yıl önce İnebolu Huzurevine yerleştiğini aktaran Türkoğlu, "Yıllarca hamallık yaparak biriktirdiğim paranın çoğunu kitaplara harcıyorum. Gece, gündüz kitap okuyarak ve ibadetimi yaparak burada zamanımı geçiriyorum. Şiir, roman fark etmiyor, ilgimi çeken her türlü kitabı okuyorum" dedi.
     Türkoğlu, yabancı yazarların romanlarını da okuduğunu ifade ederek, sağlığı elverdiği sürece okumaya devam edeceğini belirtti.
     Kitap okumayı çok sevdiğini vurgulayan Türkoğlu, "Okudukça kendimi daha dinç ve sağlıklı hissediyorum. İlkokulu bile bitiremedim ama okuduğum kitaplardan çok şeyler öğrendim. Gençlere de kitap okumalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.
    
     -Kütüphanenin müdavimi-
    
     Kütüphane Müdürü Recep Yamanoğlu da, Türkoğlunun her hafta kütüphaneye gelerek kitap okuduğunu aktararak, "Bir tane de kitap alıp götürüyor. Geçen yıl 50 civarında kitap alarak okudu. Kitap okuma sevgisiyle gençlerimize örnek olduğu için Kaymakam İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Musa dedenin kitap aşkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER