MÜSİAD 20. Yıl Plaket Töreni

MÜSİAD 20. Yıl Plaket Töreni -MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: -Eylül ayı içerisinde MÜSİADın Washington Şubesinde personelimiz faaliyetine başladı. Kısa süre içerisinde Brüksel ve Cidde ofislerimizi de faaliyete geçirmek istiyo


KONYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Eylül ayı içerisinde MÜSİADın Washington Şubesinin faaliyetine başladığını, kısa sürede Brüksel ve Cidde ofislerini de faaliyete geçirmek istediklerini söyledi.
     Olpak, MÜSİAD Konya Şubesinde 20. yılını dolduran üyeler ile İSO ilk 1000deki üye firmalar için düzenlenen ödül töreninde, MÜSİAD Konya Şubesinin 20. yılını kutlamanın sevindirici olduğunu belirtti.
     Sivil toplum kuruluşlarının Türkiyede son 20 yılda daha fazla gündeme geldiğini, özellikle son 10 yıllık sürede de önemini arttırdığını anlatan Olpak, Türkiyedeki birçok anayasal kurumların bile henüz daha yeni oturmaya başladığı ve yeni bir düzen altına alınmaya başladığını hatırlatacak olursak, bir sivil toplum kuruluşunun bir şubesinin 20. yılını geride bırakmasının anlamının gerçekten çok daha farklı olduğunu sizlere hatırlatmak isterim diye konuştu.
     Sivil toplum kuruluşu bizim köklü medeniyetimizin çok önemli bir taşı diyen Olpak, en güzel sivil toplum kuruluşu örneğinin vakıflar olduğunu ifade etti.
     MÜSİAD olarak dünyanın 47 ülkesinde 123 noktada faaliyet gösterdiklerini aktaran Olpak, şunları kaydetti:
     Yeni çalışma dönemimizde küçük ilaveler yaparak dünyada 5 ayrı yerde ofisler açmaya niyetlendik. Eylül ayı içerisinde MÜSİADın Washington Şubesinde personelimiz faaliyetine başladı. Kısa süre içerisinde Brüksel ve Cidde ofislerimizi de faaliyete geçirmek istiyoruz.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da ekonominin değerinin geç fark edildiğini belirterek, şunları söyledi:
     1000 yıllık Anadolu tarihi olan bir ülkede iş adamları kurumumuzun 20-50 yıllık tarihleri olmasını düşündürücü bulmamaz lazım. Neden acaba biz ekonominin değerini bu kadar geç fark ettik diye bunun muhasebesini yapmamız lazım.
     Konuşmaların ardından MÜSİADda 20. yılını dolduran üyelere ve İSO ilk 1000deki üye firmalara ödülleri verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber MÜSİAD 20. Yıl Plaket Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER