MÜSİAD 80. Genel İdare Toplantısı

MÜSİAD 80. Genel İdare Toplantısı -Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -Türkiyenin her yerinden insanlar, İzmirin EXPOyu hak ettiğine inanıyor -EXPO sadece İzmirin değil, bölgenin ve tüm ülkenin projesi (Fotoğrafl


İZMİR (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiyenin her yerinden insanların, İzmirin EXPOyu hak ettiğine inandığını belirterek, EXPO sadece İzmirin değil, bölgenin ve tüm ülkenin projesi dedi.
     Müezzinoğlu, MÜSİAD 80. Genel İdare Toplantısında yaptığı konuşmada, 1990lı yılların başında MÜSİAD üyesi olduğunu, bakan olarak sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiği ilk toplantının MÜSİAD olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.
     Toplantının, İzmirin EXPO 2020 adaylığı bakımından yararlı geçmesi dileğinde bulunan Müezzinoğlu, Türkiyenin her yerinden insanlar, İzmirin EXPOyu hak ettiğine inanıyor. EXPO sadece İzmirin değil, bölgenin ve tüm ülkenin projesi diye konuştu.
     İzmirin EXPO adaylığı için belirlenen Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar/Herkes İçin Sağlık temasının, kentin tarihi ve potansiyeliyle çok uyumlu olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, özellikle termal potansiyeli göz önüne alındığında, bölgenin önemli değerleri bulunduğunu kaydetti.
     MÜSİADın geldiği noktanın çok olumlu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, MÜSİADın hedef ve hayalleri, bu milletin hedefleriyle örtüşüyor. Bugün olduğu gibi, bundan sonra da başarılı olacağınıza inanıyorum ifadelerini kullandı.
    
     -MÜSİAD Genel Başkanı Olpak-
    
     MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise son dönemde önemli çalışmalara imza attıklarını, şube sayılarının arttığını, yakın zamanda Aydın Nazilli ile Tekirdağ şubelerinin faaliyete geçeceğini bildirdi.
     Farklı gruplardan seçilen 65 kişinin katılımıyla Uşakta gerçekleştirilen 3 günlük çalıştayda 22nci yılını geride bırakan MÜSİADın genel değerlendirmesi ile yapılanma çalışmalarını ele aldıklarını hatırlatan Olpak, toplantıda varılan sonuçların daha sonra üyelerle paylaşılacağını kaydetti.
     MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk da MÜSİAD Genel Kurulunun Mardinde gerçekleştirilmesinin planlandığını, İzmirin EXPO adaylığı nedeniyle bu yılki toplantıya ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, taleplerine olumlu yanıt veren Mardin Şubesine teşekkürlerini sundu.
     Çabuk, toplantıya katılan üyelere, EXPO organizasyonlarının tarihçesi ile EXPOnun düzenlendiği kentlere katkısına ilişkin bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından toplantı, Sağlık Bakanı Müezzinoğlunun katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber MÜSİAD 80. Genel İdare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER