Mütefekkir Büyükçınarın vefatı

Mütefekkir Büyükçınarın vefatı -Talebelerinden Sanatçı Ahmet Özhan: -"Ahmet Muhtar Büyükçınar Hocayı bundan sonra yaşamayı, hayatımızda bir düstur olarak var edeceğiz"


YALOVA (A.A) - Yalovada dün 92 yaşında vefat eden mütefekkir Ahmet Muhtar Büyükçınarın talebelerinden sanatçı Ahmet Özhan, "Ahmet Muhtar Büyükçınar Hocayı bundan sonra yaşamayı, hayatımızda bir düstur olarak var edeceğiz" dedi.
     Özhan, hocası Ahmet Muhtar Büyükçınarın cenazesine katılmak için geldiği Çınarcık ilçesi Esenköy beldesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükçınarın kendisi üzerinde çok emeklerinin olduğunu belirtti. "Alimin ölümünü alemin ölümü olarak algılıyorsak bir alem göçmüştür" diyen Özhan, şöyle konuştu:
     "Ahmet Muhtar Hocamız öyle bir alem ki cenabı hakkın bilinmek ve sevilmek muradını Kemal seviyede algılayan ve onu her halükarda her şartta hayatına yansıtan bir alimden bir alemden bahsediyorum. Bir takım malumatları edinmek zor değildir. Kütüphaneler, malumat dolu kitaplarla oluşmuştur. Önemli olan malumatları bir hal olarak hayata aktarabilmek ve günü okuyabilmektir. Günü okuyabilmek önemli bir şey dünde kaldığınız müddetçe malumat bir yüktür, hiçbir şeye yaramaz. Bilgiyle günü okuyabilmek esastır. Ahmet Muhtar Büyükçınar Hocaefendi Hazretleri günü fevkalade okuyabilen bir hoca efendiydi. Günün çok ilerisindeydi. Hem günü yaşardı hemde günün ilerisindeydi."
     İnsanların Ahmet Hocayı yeteri kadar tanımadığını anlatan Özhan, şunları kaydetti:
     "Hocamızı yeteri derecede anlayamamışız. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Onun sosyal ortamı taşımaya çalıştığı yer belkide İslamın gerçek noktasıydı. Ama algılanma konusunda insanların onu anlayabilecek kadar hazır olduğu kanaatini taşımıyorum. Fakat talebelerine bırakmış olduğu irfan, kitap, sohbetleri ve duruşuyla her zaman gönlümüzde bir mihmandar, bir yol gösterici olarak pırıl pırıl parlayacaktır. Bundan hiç şüphem yok. Hüznüm çok büyük. Sevdiğim güzel bir söz vardır, aşk sevdiğinle yaşamak değil, sevdiğini yaşamaktır. Bu şekilde biz Ahmet Muhtar Büyükçınar Hocayı bundan sonra yaşamayı hayatımızda bir düstur olarak var edeceğiz."
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Mütefekkir Büyükçınarın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER