Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet -Arakanlı Müslümanlar için camilerde 241 bin TL toplandı


ADANA (A.A) - Adana Müftüsü Arif Gökce, Arakanlı Müslümanlar için ildeki camilerde 241 bin TL toplandığını bildirdi.
     Gökçe, yazılı açıklamasında, Adana İl Müftülüğünün, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ülke genelinde Arakan bölgesinde zulme uğrayan Müslümanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek verdiğini kaydetti.
     Geçtiğimiz Cuma günü namaz sonrası başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Adana genelindeki camilerden 241 bin lira toplandığını belirten Gökçe, şöyle devam etti:
     Ramazan boyunca sürecek kampanyaya herkesin destek vermesi gerekli. Adanalı vatandaşlarımız, fitre ve zekatlarını Arakanlı Müslümanlara gönderebilecekler. Çünkü orada en temel insan haklarından mahrum edilmeleri söz konusudur. Myanmardaki Müslümanlar, sürgünlere, göçlere, geçici kamplarda ve ormanlarda yaşamaya zorlanmış, haksız bir şekilde tutuklanarak hapse atılmış, nehirlerde ve okyanuslarda boğularak, ölüme terk edilmişlerdir. Evlenmelerine, aile olmalarına izin verilmemiş ve yaşama, sağlık, eğitim, güvenlik, barınma, mal mülk edinme, seyahat etme gibi en temel insan haklarından sürekli mahrum edilmişlerdir.
     Kadirşinas vatandaşların, dünyanın neresinde olursa olsun mağdur olmuş evsiz barksız kalmış, doğal afet ve savaşlar nedeniyle yerinden yurdundan ayrılmış Müslümanlara yardım ettiğini vurgulayan Gökce, Ayni yardımların toplanması halinde, inanıyorum ki, Adanamızda tırlar dolusu yardım toplanacaktır. Hayırsever halkımıza kalbi şükranlarımı arz eder, bu ve benzeri konularda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim. Ramazan ve oruç hürmetine hayırların kabulünü dilerim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz/Aycan Demirel
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER