Namazgah Barajı inşaatının ikinci etap çalışmaları

Namazgah Barajı inşaatının ikinci etap çalışmaları başladı -Baraj inşaatının ikinci etap çalışmalarına geçebilmek için Namazgah Deresinin yatağı değiştirildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kandırada, Namazgah Barajı inşaatının ikinci etap çalışmalarına geçilmesi nedeniyle Namazgah Deresinin yatağı düzenlenen törenle değiştirildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, baraj inşaatının devam edebilmesi için Namazgah Deresinin suyunu geçici olarak derivasyon tüneline bağladıklarını söyledi.
     2013 yılında, kışın biriktirdikleri suyu Temmuz ayında arıtma tesisine vererek halkın hizmetine sunacaklarını belirten Karaosmanoğlu, suyun olmadığı yerde hayatın durduğunu ve suyun medeniyet olduğunu kaydetti.
     Karaosmanoğlu, bölgedeki en büyük sorunlardan birinin içme suyu eksikliği olduğunu dile getirerek, hayvancılık ve içmede kullanılacak suda da eksiklik olduğunu ifade etti.
     Namazgah Barajının bölgedeki su sorununu çözeceğini vurgulayan Karaosmanoğlu, şunları söyledi:
     Kışın buradan 50 milyon metreküpün üzerinde su akıp gidiyor ama yaz dönemi boyunca su sıkıntısı çekiyoruz. İşte bu eseri yapmakla bu sıkıntıyı gidereceğiz, bu bölgeye hayat vereceğiz. Kandıraya bereket getirecek olan bu baraj, en önemli devlet yatırımlarından biridir. Tabi bunu biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz ama şu anda Türkiyenin gidişatı böyle. Türkiyede istikrar var, bereket var, üretim var. Siyaset artık sadece günlük halkı yönlendirme adına yapılmıyor, halkın temel ihtiyaçlarını giderme konusunda siyaseti bir hizmet olarak görüyoruz.
     2013 yılında tamamlanması hedeflenen baraj, Kandıranın su ihtiyacını karşılayacak. Barajın toplam depolama hacmi 25 milyon metreküp, gövde yüksekliği ise 35 metre olacak.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Namazgah Barajı inşaatının ikinci etap çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER