Neşet Ertaşın adı üniversitede yaşatılacak

Neşet Ertaşın adı üniversitede yaşatılacak -Bozkırın Tezenesi Ertaşın adı, memleketi Kırşehirdeki AEÜ Güzel Sanatlar Fakültesine verilecek


KIRŞEHİR (A.A) - Geçen yıl vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaşın adı, memleketi Kırşehirdeki Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine verilecek.
     AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde kurulan Güzel Sanatlar Fakültesine Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaşın adının verilmesi için senatoda karar alarak Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) gönderdiklerini söyledi.
     YÖKün de olumlu görüşü sonucu dosyanın Milli Eğitim Bakanlığına iletildiğini ifade eden Saylam, İsim değişikliği için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Sayın başbakanımız Neşet Ertaşın cenaze törenine geldiğinde konuyu bizzat iletmiştim. Çok iyi olur, biz destekleriz demişti. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ da Kırşehir ziyaretinde kararımızı destekleyeceklerini ifade ettiler. Prosedür devam ediyor. Olumlu karar çıkacağını düşünüyoruz diye konuştu.
    
     -Ertaş sempozyumla anılacak-
    
     Saylam, Kırşehirin adını Türkiyeye ve dünyaya duyuran Neşet Ertaşın her yönü ile en iyi şekilde anlaşılabilmesi için Bozkırın Tezenesi: Neşet Ertaş adlı uluslararası sempozyum düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
     Sempozyumun, 13-14 Mayıs tarihlerinde AEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirileceğini belirterek Saylam, Sempozyuma yurt içinden 87, yurt dışından 9 bildiri geldi. Bunları bilim kurulu değerlendirdi ve 7si yurt dışından 87 bildiriyi kabul etti. Rusya, Almanya, Kırgızistan ve Azerbaycandan gelen bildirilerle sempozyumumuz uluslararası bir nitelik kazanmış oldu şeklinde konuştu.
     Saylam, sempozyuma yaklaşık 100 akademisyen, sanatçı, şair, yazar ve gazetecinin takip edeceğini dile getirerek, sempozyumda sunulacak bildirileri bir kitapta toplayarak Neşet Ertaşın 25 Eylüldeki ölüm yıl dönümünde düzenlemeyi planladıkları panelde dağıtacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Neşet Ertaşın adı üniversitede yaşatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER