Neşet Ertaş için Kepezde anma programı

Neşet Ertaş için Kepezde anma programı düzenlendi -Bozkırın Tezenesi olarak ünlenen Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş için anma programı düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Bozkırın Tezenesi olarak ünlenen Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş için anma programı düzenlendi.
     Kepez Belediyesi ve İç Anadolu Platformu tarafından Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde düzenlenen programında, Neşet Ertaşın eserleri, yöresel sanatçılar tarafından seslendirildi.
     Anma programına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Duran Canatan, dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın özel konuğu ise Neşet Ertaşın eşi Leyla Ertaş oldu.
     Neşet Ertaşın kendi sesinden hayatının seslendirdiği belgeselin gösterimi ile başlayan programda, halk ozanı Dursun Uçar, Anadolu Teber Ekibi ve yöresel sanatçılar Murat Balaban ve Nihat Akçer tarafından Ertaşın Zahidem, Mühür Gözlüm, Zülüf Dökülmüş Yüze, Şirin Kırşehir, Gönül Dağı ve Ay Dost gibi eserleri icra etti.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasına değer kazandırmış, gönüllerde müstesna bir yere sahip tüm değerleri gelecek kuşaklara aktarabilmek için gayret içinde olduklarını belirtti.
     Büyük bir titizlik ve sorumlulukla gelecek nesillere ışık tutacak onlarca programa Kepezde hayat verdiklerini dile getiren Tütüncü, türkülerin ve bozlakların unutulmaz üstadı Neşet Ertaşı bu düşünceyle yüzlerce vatandaşın katıldığı programda andıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Neşet Ertaş için Kepezde anma programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER