NEÜde Hocalı konulu konferans düzenlendi

NEÜde Hocalı konulu konferans düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesinde (NEÜ) Hocalı Katliamının yıl dönümü nedeniyle konferans düzenlendi.
     NEÜ Türk Dünyası Kültür Topluluğu ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından NEÜ Sosyal Tesis binasında gerçekleştirilen konferans ve sergi açılışına, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derviş Kılınçkaya, NEÜnün akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
     NEÜdeki ilk programda, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Savaş Kurtuluş Çevik, küratörlüğünde Katliam konulu karma sergi ve Hocalı Katliamı fotoğraf sergisi açıldı.
     NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi başta olmak üzere 19 üniversiteden 35 sanatçının baskı resim, resim, seramik ve grafik çalışmalarının yer aldığı sergi açılışı öncesinde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Pekacar, Biz milletçe kendimizi iyi tanımıyor ve geçmişimizi iyi bilmiyoruz. Tarihimizde yaşanmış olaylardan birkaçı dışında yaşanmış olayları ve arkasında yer alanları bilmiyoruz. İşte bunlardan biri de Ermenilerin Azerbaycanda katlettiği Azeri soydaşlarımızın durumu dedi.
     Pekacarın konuşmasının ardından Hocalıda katledilen 613 kişiyi temsil eden sembolik mezara, katılımcılar tarafından kırmızı karanfiller bırakılarak serginin açılışı gerçekleştirildi.
     Katılımcılar, sergide yer alan eserleri gezerek, eser sahiplerinden bilgi aldı.
     Programın devamında Hocalı Katliamının yıl dönümü dolayısıyla Hocalı konulu konferans düzenlendi.
     Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derviş Kılınçkayanın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycanın Karabağ bölgesinde yaşanan katliamın nedeni ve yaşanan üzücü olaylar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
     Konferans sonunda, Rektör Yardımcısı Pekacar, Kılınçkayaya teşekkür belgesi ve plaket verdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜde Hocalı konulu konferans düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER