NEÜde İnsanlar Arası Estetik İletişim konferansı

NEÜde İnsanlar Arası Estetik İletişim konferansı düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Sanat Sohbetleri 2013 Programları kapsamında İnsanlar Arası Estetik İletişim konulu konferans düzenlendi.
     Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atanın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Gökhan Keven, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Banu Davun, Seramik Cam Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuna Aydın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
     İnsanlar Arası Estetik İletişim konulu konferansta konuşan Atan, sözlü iletişimde konuşmanın en önemli yeri tuttuğunu ve sözsüz iletişimde ise yüz anlamları, göz hareketleri, bedenin duruşu ve giyinmenin beden dili olarak bilindiğine değindi.
     İnsanlar arası sağlıklı bir iletişimin temelde hoşgörüye ve saygıya dayanması gerektiğini ve insanlar arası ilişkilerde estetiksel bir bakış açısıyla diğer insanlara yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Atan, Estetiksel anlayış temelli ilişkilerde ancak; saygı, hoşgörü, adalet, güven gibi kavramlardan söz edilebilir. İnsan estetik bir varlıktır ve güzel sanatlardan yoksun olan insanlar hayatların da birçok nimetlerden yoksun kalır, fakirleşir ve bir anlamda da bitkisel hayata girer diye konuştu.
     Konferans sonunda Rektör Yardımcısı Pekacar, Prof. Dr. Atana sunumundan ötürü teşekkür ederek kendisine Avanos çamurundan yapılmış olan ve NEÜyü temsil eden plaket takdim ederken Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Banu Davun da Avanos MYOda lazer aşındırma cihazı ile yapılan ve üzerinde NEÜ logosu bulunan Kapadokya plaketi sundu.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜde İnsanlar Arası Estetik İletişim konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER