NEÜ masa takviminde 21 Aralık tesadüfü

NEÜ masa takviminde 21 Aralık tesadüfü -NEÜnün 2012 yılının başında bastırdığı masa takviminde baskı hatası nedeniyle 21 Aralık tarihinin yer almaması dikkat çekti -NEÜ Rektörü Kılıç: Tamamen tesadüfen gelişmiş bir hadise.


NEVŞEHİR (A.A) - Yücel Velioğlu - Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite tarafından 2012 yılı başında bastırılan masa takviminde 21 Aralık tarihinin yer almaması ile ilgili olarak, Tamamen tesadüfen gelişmiş bir hadise. Maya takvimine inanarak önceden planlanarak yapılmış bir şey asla değil dedi.
     Üniversite tarafından 2012 yılının başında bastırılan masa takviminde baskı hatası nedeniyle 21 Aralık tarihinin yer almaması, 21 Aralıkta sona eren bir Maya takvimine dayanan bu tarihte kıyametin kopacağı yönündeki inanışla benzerlik göstermesi üniversite yönetimi ve öğrenciler arasında espri konusu oldu.
     NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hatanın basın yayın birimi tarafından sehven yapılmış bir hata olduğunu belirtti.
     Yapılan hatanın ilginç bir şey olduğunu söyleyen Kılıç, Biz de bu hatayı görünce önce biraz kızmıştık, 21 Aralık neden unutuldu diye. Ama daha sonra güldük. 21 Aralıkın Maya takvimine göre kıyamet günü olduğu ortaya çıkıp, bu konuda da özellikle Türkiyede Şirincenin ön plana çıkmasından sonra bunun çok ilginç bir tesadüf olduğunu ve kamuoyuna da NEÜnün sanki bunu önceden öngörmüş gibi yansıyabileceğini düşündük diye konuştu.
     Tamamen tesadüf olduğunu vurgulayan Rektör Kılıç, şöyle devam etti:
     Ama ilginç bir tesadüf diyorum. Biz bunu takvim basıldığı an fark ettik. Daha sonra hocalarımız da takvimi kullanmaya başladıkları an fark etmiş olabilirler. Ama tamamen tesadüfen gelişmiş bir hadise. Maya takvimine inanarak önceden planlanarak yapılmış bir şey asla değil. Takvimde Aralık ayının 20sinden sonra 22si yer alıyor. Biz de ayın 20sinden sonra işlerimizi görmek için farklı bir takvim kullanmaya başladık. Zaten takvimi hazırlayan arkadaşımız da bu hatayı gördüğünde çok mahcup oldu.
     NEÜ Turizm Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Cemal Nedim ise, Başta ben yanlış görüyorum zannettim, arkadaşlarıma sordum, doğru olduğunu gördük. Zaten 21 Aralıkta kıyametin kopacağına inanmıyorum dedi.
     Öğrencilerden Ender Bahadır Baran da, takvimde 21 Aralık tarihinin yer almaması nedeniyle korkmadıklarını ifade ederek, Çünkü takvimde 22 Aralık var. Bu da kıyametin kopmayacağını gösteriyor. Çok iyi düşünülmüş bir şaka olduğunu zannettik ama şaka değilmiş. Şaka olsaydı da çok ilginç olurdu şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber NEÜ masa takviminde 21 Aralık tesadüfü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER