NEÜ Rektörü Kılıç, TVde NEÜyü tanıttı

NEÜ Rektörü Kılıç, TVde NEÜyü tanıttı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, katıldığı 2 ayrı televizyon programında NEÜyü tanıttı.
     Kılıç, TRT Okul televizyonunda canlı olarak yayınlan Rektörler Anlatıyor konulu eğitim programı ile TGRT Haber televizyonunda canlı olarak yayınlanan Üniversite Tercihleri konulu eğitim programının konuğu oldu.
     Katıldığı canlı yayınlarda NEÜyü ve Nevşehiri anlatan Kılıç, NEÜnün 2007 yılında kurulan bir üniversite olmasına rağmen köklerinin Damat İbrahim Paşanın 1725te ilk medreseyi kurmasına kadar dayandığını söyledi.
     Kurucu rektör olarak göreve başladığı NEÜye şehir ve üniversite işbirliğine büyük önem verdiklerini programlarda anlatan Kılıç, NEÜnün ana yerleşkesi içerisinde yapılan binaların yapımında gerek Nevşehirde bulunan, gerekse İstanbulda bulunan Nevşehirli hayırseverlerin büyük destekleri olduğunu belirtti.
     Kılıç, ayrıca NEÜde binaları yaparken Kapadokya ve peribacalarına benzeyen mimari özelliklerin yanı sıra insan ruhuna hitap eden yapılaşmaya büyük önem verdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜ Rektörü Kılıç, TVde NEÜyü tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER