NEÜ Rektörü Şekerden, TİMAVa ziyaret

NEÜ Rektörü Şekerden, TİMAVa ziyaret


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye İmam Hatipliler Vakfını (TİMAV) ziyaret etti.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, vakfın genel merkezinde gerçekleşen ziyarette, imam hatiplilerin Türkiyenin ekonomik, sosyal ve siyasi olarak değişiminde büyük rol üstlendiğini söyledi.
     Genel Kurulunda yeniden Genel Başkanlığa seçilen Ecevit Öksüze başarılar dileyen Şeker, imam hatiplilerin vatanı, milleti, dini, bayrağı en üst duygularla seven bir kesimi temsil ettiğini belirtti.
     Şeker, Üniversite olarak STKlarla uyumlu çalışılması gerektiğini ifade ederek, İmam Hatip, gençlerimize ayrı bir ruh, ayrı bir aidiyet, ayrı bir motivasyon, ayrı bir bakış, ayrı bir hayat tarzı veriyor, bir bakış açısı sunuyor. Bu açıdan üniversite olarak TİMAV ile işbirliğine önem veriyoruz diye konuştu.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öksüz, Şekere ve ekibine sivil toplum kuruluşlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
     Öksüz, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
     Türkiyede eğitime dair birçok yeni düzenlemeye gidiliyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları memnuniyetle takip ediyoruz. Ayrıca bir sivil toplum kuruluşu olarak bu çalışmalara katkı sağlamayı da önemsiyoruz. Özellikle son dönemde bu perspektifte projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Türkiyede yıllarca üniversite-sanayi işbirliği konuşuldu. Bunun yanında ülkenin sivilleşmesi ve normalleşmesine gençlerimizin daha fazla katkı üretebilmesi için üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının da iş birliklerini artırmamızın gerektiğine inanıyorum.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber NEÜ Rektörü Şekerden, TİMAVa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER