Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı -Mardin Valisi Turhan Ayvaz: Mardinde Nevruz Bayramı, yüzyıllardır karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın sembolü olmuştur.


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz Mardinde Nevruz Bayramı, yüzyıllardır karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın sembolü olmuştur dedi.
     Ayvaz, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Mardinde Nevruz Bayramının geçmişte olduğu gibi gelecekte de, insanları bütünleştirmesini temenni ettiklerini kaydetti.
     Ayvaz mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Nevruz, tıpkı baharın farklı renklerinin tabiatta yarattığı zenginlik gibi, farklılıklar ve çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de en güzel şekilde gözler önüne sermektedir. İnsana değer veren, farklılıkları zenginlik kabul eden, sevgi ve hoşgörüyü temel alan hayat felsefesiyle, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Mardinde Nevruz Bayramı, yüzyıllardır karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın sembolü olmuştur. Bu nedenle Nevruz Bayramının geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, insanları bütünleştirmesini, birlik ve beraberliğimizi, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendirmesini temenni eder, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını kutlarım.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER