Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -Sivas Valisi Kemelek: Nevruz kıştan kurtuluş, bahara giriş, yeni bir yıl için ümit, yenilenmek için fırsat, şükür ve teşekkür günüdür


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, nevruzun, kıştan kurtuluş, bahara giriş, yeni bir yıl için ümit, yenilenmek için fırsat, şükür ve teşekkür günü olduğunu belirtti.
     Kemelek, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, nevruzun Türk dünyasının tamamında kutlandığını hatırlattı. Toplumlarda barış, kardeşlik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin hakim olmasında ortak kültürel değerlerin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Kemelek, şunları kaydetti:
     Nevruz, eski takvimlere göre yılın ve baharın ilk günü, baharın müjdecisidir. Nevruz kısaca, kıştan kurtuluş, bahara giriş, yeni bir yıl için ümit, yenilenmek için fırsat, şükür ve teşekkür günüdür. İçinde bulunduğumuz huzur ortamının, yararlandığımız nimetlerin kıymetini fark etme, idrak etme günüdür. Türk topluluklarında bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olarak kutlanan nevruzu sonsuza dek yaşatabilmek, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır. Nevruz bu değerlerin paylaşılıp, zenginleştirilebileceği mükemmel bir zemindir.
     Kemelek, Sivasta Nevruz Bayramının yarın saat 11.30da Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirterek, vatandaşları etkinliklere davet etti.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER