Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -BDP Mardin Milletvekili Dora: -Siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve tüm kesimlerin bu sürece (çözüm süreci) destek vermesi gerekiyor


MALATYA (A.A) - Malatyada nevruz kutlandı.
     Kutlama programının yapıldığı Belediye Meydanında geniş güvenlik önlemleri alan polis, vatandaşları üst aramasından sonra alana aldı. Polis, kutlamalar için alana gelen çocuklara da top dağıttı.
     Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Erol Doranın Nevruz ateşini yakmasıyla başlayan kutlamalara, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Dora, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecini bütün güçleri ve içtenlikleriyle desteklediklerini belirterek, tüm siyasi partilerden de konuya hassasiyetle yaklaşmalarını istedi. Halkların birlikteliğini isteyen tüm siyasi partilerin bu sürece destek vermesi gerektiğini ifade eden Dora, Kimin halkların özgürlüğünden yana olduğu bu süreçte belli olacaktır. Siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve tüm kesimlerin bu sürece destek vermesi gerekiyor dedi.
     Gözyaşı döken anneler arasında bir fark gözetmediklerini belirten Dora, bütün farklı etnik kimlikleri kucaklayacak bir anayasa istediklerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından, vatandaşlar mahalli sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER