Nevşehirde AB rüzgarı esecek

Nevşehirde AB rüzgarı esecek


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde her ay Avrupa Birliği (AB) proje döngüsü ve hibe programları konularda bir etkinliğin gerçekleşeceği kaydedildi.
     Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, yaptığı yazılı açıklamada, ilde farklı kurum ve kuruluşların işbirliğinde her ay farklı bir etkinliğin yapılacağını, AB ve projeler konusunda il genelinde farkındalık kazandırmak ve Nevşehire daha çok hibe kazandırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.
     Nevşehir Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi, Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde her ay AB proje döngüsü ve hibe programları gibi konularda bir etkinliğin gerçekleşeceğini kaydeden Başar, önümüzdeki aylarda NEÜde Proje Eğitim Günlerinin başlayacağını ve bu eğitimlere diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katılacağı ifade etti.
     Nevşehirdeki etkin kuruluşların bir araya gelerek oluşturdukları Kapadokya Avrupa Birliği Gençlik Platformuna üyeliklerin de devam ettiğini anımsatan Başar, facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden arama yoluyla bulunabilen platform üzerinden ilgililerin her türlü duyuruya ulaşabilindiğini, dileyenlerin platformun facebook sayfasında www.nevsehirab.gov.tr sitesinden de ulaşabileceğini belirtti.
     Başar, Nevşehir Valiliği, NEÜ, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Leonardo Da Vinci Bölgesel bilgilendirme toplantısı ve proje çalıştayı yapılacağını kaydetti.
     2 Ekim Salı günü Nevşehir Dedeman Hotelde gerçekleştirilecek etkinliğe, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray ve Niğde illerinden akademisyen, sivil toplum kuruluşları ve KOBİ temsilcileri ve eğitimcilerin katılacağını dile getiren Başar, Bir gün boyunca sürecek olan etkinlikte, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo Da Vinci koordinatörlüğünden eğitimciler yer alacak. Özellikle son 3 yılda hareketlilik projeleri kapsamında Türkiyede büyük başarılara imza atan ve 2 milyonun üzerinde hibe alan Nevşehir ilinde bu tür toplantılara ve çalışmalara önem veriyoruz. Her ay buna benzer etkinlikler devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde AB rüzgarı esecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER