Nevşehir Şeriyye Sicilleri NEVKAM kütüphanesinde

Nevşehir Şeriyye Sicilleri NEVKAM kütüphanesinde


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Şeriyye Sicilleri, Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Kütüphanesine kazandırıldı.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, NEVKAM Kütüphanesinin Kapadokya bölgesi üzerine yapılan yazılı ve görsel yayınlarla her geçen gün büyümeye ve zenginleşmeye devam ettiği belirtildi.
     Hacıbektaşta bulunan ve Konya Yazma Eserler Kütüphanesine taşınan 281 elyazması kitabın kopyasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığında yer alan Nevşehire ait 8 bin 100 sayfadan oluşan Şeriyye Sicillerinin, NEVKAM Kütüphanesine kazandırıldığı ifade edildi.
     NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, yaptığı açıklamada, Osmanlı Devletinde mahkemelerde görülen dâvâlarla ilgili muâmelelere yer veren bu defterlerden akademisyen ve araştırıcıların daha hızlı ve kolay erişimi sağlanacaktır. NEVKAM Kütüphanesinde bulunan bu belgeler, incelenerek yayına dönüştürüldüğünde Nevşehirin Osmanlı dönemine ait tarih ve kültürünün tam anlamıyla gün ışığına çıkacaktır dedi.
     Öger, Nevşehir yöresine ait Tapu Tahrir Defterlerinin de NEVKAM Kütüphanesi bünyesine kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir Şeriyye Sicilleri NEVKAM kütüphanesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER