Niğdede maden işçilerinden iş bırakma eylemi

Niğdede maden işçilerinden iş bırakma eylemi


NİĞDE (A.A) - Niğdenin Ulukışla ilçesine bağlı Tepeköy köyünde bulunan Gümüştaş Maden İşlemeleri Fabrikası işçileri, iş bırakma eylemine başladı.
     Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, fayaptığı açıklamada, işçilerin sendikalı olma hakkının anayasal çerçevede sabit olduğunu söyledi.
     İşverenin taşeron firmanın maden işçilerini sendikadan ayrılmamaları durumunda işten istifa etmeleri yönünde yaptığı baskının iş ve meslek etiğine uygun olmadığını belirten Yiğit, Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak Türkiye genelinde 25 bin üyeye sahip olduklarını dile getirdi.
     Yiğit, bir fabrikada sendikalı işçilerin olmasının o fabrikada verimin ve disiplinin arttığının göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.
     Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ulukışla Örgütlenme Sorumlusu Yıldırım Beyazıt Çetin ise Gümüştaş Madencilik A.Ş adına Ulukışlada hem ocakta hem de işletmede çalışan 200 işçinin hiçbir iş güvenliği olmadığını söyledi.
     Yaşanan iş kazalarında olay yerine ambulans dahi çağrılmadığını belirten Çetin, iş yerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sendikalı olma hakkını kullanmak istediklerini ancak bu kez de işten istifa etmeleri yönünde baskıya maruz kaldıklarını savundu.
     Eyleme, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Ali Özmen de destek verdi.
    
     Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Niğdede maden işçilerinden iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER