Niğdeli öğrencilerin Badminton ilgisi

Niğdeli öğrencilerin Badminton ilgisi


NİĞDE (A.A) - Badminton milli takım antrenörü Mehmet Turaç, Niğde bölgesinde yetenekli sporcuları tespit edip, müsabaka seviyesine çıkarmalıyız dedi.
     Niğdede badminton antrenörü olarak görev yapan ve aynı zamanda badminton federasyonun da, milli takım antrenörü Mehmet Turaç, göreve geldiği günden itibaren amacının milli takıma sporcu yetiştirmeyi ve Niğde bölgesinde yetenekli sporcuları tespit ederek, müsabaka seviyesine çıkarmak istediğini ifade etti.
     Şu ana kadar 6 ilkokulda 7-9 yaş arası öğrencilerin arasından seçme yaparak, yaklaşık 60 badminton sporu yapan, sporcu potansiyeline ulaştıklarını belirten Turaç, Atalarımızın güzel bir sözüyle vurgu yapmak isterim. Ağaç yaşken eğilir tabi ki kart ağaç eğilmez. Öğrencileri küçük yaş gruptan alıp temel teknik basamaklarını yerleştirerek, daha üst çıtalara çıkarmak gerekir dedi.
     Keşfedilmeyi bekleyen yetenekli çocukların ise beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerden bilgi alarak hangi branşa eğilimli ise branş seçimi yapmalarını, o branş antrenörleri ile temas kurmalarını tavsiye etti.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Niğdeli öğrencilerin Badminton ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER