Nijer ile Malatya arasında iş protokolü

Nijer ile Malatya arasında iş protokolü imzalandı


MALATYA (A.A) - Nijer ile Malatya arasında ticari bağlantıları güçlendirmek için iş protokolü imzalandı.
     Malatya Aktif İşadamları Derneğinden (MAKİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin davetlisi olarak Malatyaya gelen Nijerin Başkenti Niameyin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sıdı Mohammed başkanlığındaki heyet, bir fabrikada işadamları ve bazı kurum müdürleriyle biraraya geldi.
     Burada konuşan MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, Nijerdeki insanların Türkiyeye, Türk insanına ihtiyacı olduğunu belirtti.
     İlimde, irfanda, bilgide, kültürde, ekonomide her türlü desteğe ihtiyaç bulunan Nijere her türlü katkıyı vereceklerini ifade eden Erşan, Türkiyenin son yıllarda Afrika ülkelerine yönelik ticari hacmi arttırma çabasında olduğunu hatırlattı. Erşan, iki ülke arasında ticari ilişkilerin arttırılması için MAKİAD olarak da gerekeni yapacaklarını kaydetti.
     Türkiyenin artık belli bir ekonomi ve sanayi gücüne kavuştuğunu belirten Erşan, Gittiğimiz ülkelere satacağımız çok şeyler olduğunu yakından görebiliyoruz. Yatırımcıların da tüccarların da oralara gitmesi gerek ifadelerini kullandı.
     Nijer Niamey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sıdı Mohammed de MAKİADın Afrika ziyaretinde iş protokolü imzalanması yönünde bir teklif sunduğunu ifade eden Mohammed, yapılan anlaşmanın kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Mohammed, Protokol sadece kağıt üzerinde olan bir şey. Dostluğumuzu ve kardeşliğinizi pekiştirmek adına atılan imzadır aslında. Bu birliktelik Malatya ve Nijer arasında iş bağlantıları sağlayacak değerlendirmesinde bulundu.
     Ardından iki taraf ticari ilişkilerin gelişmesini içeren iş protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Nijer ile Malatya arasında iş protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER