Niksarda tarihi cami bahçesindeki trafo protestosu

Niksarda tarihi cami bahçesindeki trafo protestosu -İki din görevlisi ile bir vatandaşın, protesto amacıyla beton harcına girmesi sonucu tarihi bir caminin bahçesine trafo yapımının durdurulmasının ardından, Niksar Belediye Başkan Y


TOKAT (A.A) - Niksar ilçesinde, 2 din görevlisi ile bir vatandaşın, protesto amacıyla beton harcına girmesi sonucu tarihi caminin bahçesine trafo yapımının durdurulmasının ardından, Niksar Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Bayram görevinden alındı.
     Fazlı Bayram, kendisine ait iş yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, başkan yardımcılığı görevinden alınacağını çoktandır bildiğini söyledi.
     15 Ocakta, 2 din görevlisi ve bir vatandaşın tarihi Çilhane Camisinde yapılması planlanan trafoyu protesto etmesinin ardından Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigarın, bundan kendisini sorumlu tuttuğunu savunan Bayram, şöyle konuştu:
     Başkanımız Benim yapılmasın diye emir vermeme rağmen niye yapıldı- dedi, aslında öyle bir talimat vermedi. Fen İşleri Müdürümüze iki gün ertelensin demiş. O da bir gün ertelemiş. Ertesi gün başlamışlar. Ben belediye başkanımızı yapılsın mı, yapılmasın mı- diye teyit etmek için telefonla aradım. Telefonuna ulaşamadım. Aradığım saat 15.44 telefonumda kayıtlı. Ulaşamadım, meşgule attı. Daha sonra 17.04de beni aradı. Nasıl oluyor, ne oluyor- diye. O zamana kadar, o arada hadiseler gelişti. Zaten sayın kaymakamımız da aramış, ulaşamamış kendisine. Vali beyle görüşüyordu herhalde. Onun üzerine gerekli açıklamayı yaptık. Çünkü encümende saatlerce tartışılıp da neticesinde orası gösterilmişti. ATM cihazlarının yanı, uygun olarak o bölgede yer istediler. Daha uygun bir yer de bulamadığımız için orayı göstermiştik.
     Bayram, Belediye Başkanı Duran Yadigarın yapılmasın talimatını duymuş olsa, ona göre hareket edeceğini aktardı. Trafonun yapılacağı yere ilişkin kararı, ilgili firma temsilcileriyle birlikte aldıklarını dile getiren Bayram, Başka uygun bir yer yoktu zaten bu bölgede. Bu sefer de yer göstermezsek, yatırımı engellemiş olacaktık. Bu şekilde kararı ben vermedim ki. Karar veren encümen. Belediyenin yönetimi tamamen. Hep beraber karar verdik. Olaydan sonra Tokattan Niksara dönen başkanımız, Fazlı bey nasıl oldu, ne yaptınız- demedi. Bugün sabah belediyeye gittiğimde belediye başkan yardımcılığı görevinden alındığımı öğrendim. Hepsi bu. Takdir onların ifadelerini kullandı.
     Belediye Başkanı Duran Yadigar da, Bu bizim iç idari tasarrufumuzdur. Arkadaşımıza ben çok teşekkür ediyorum. Tabi ki yine birlikte çalışmalarımız sürecek. Fazlı beyin bu açıklamasına söylenecek bir şey yok dedi.
     15 Ocakta, trafo yapımı için, Çilhane Camisi bahçesinde hazırlanan alana çimento harcı dökülmüş, caminin imam hatibi Ali Koç, din görevlisi Merdin Balcı ve cemaatten Bünyamin Altunoğlu, beton harcının içine girerek, trafonun yapımına tepki göstermişti. Protestonun ardından, beton harcı kaldırılmış, trafonun yapımı durdurulmuştu.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Niksarda tarihi cami bahçesindeki trafo protestosu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER