Nizipten kısa kısa

Nizipten kısa kısa -Emekliler Derneğinden dayanışma toplantısı


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Emekliler Derneği Nizip Şubesince dayanışma toplantısı düzenlendi.
     Dernek Başkanı Abdullah Aslan, Nizip Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıda, aktif üye sayısının bin 300e ulaştığını belirtti. İlçede 10 bin emeklinin bulunduğunu anımsatan Arslan, "Emekli arkadaşlarımız da aramıza katılsın ve bu mücadeleye ortak olsunlar istiyorum. Çünkü bizler emeklileri temsil ediyor ve iyi ve kötü günde emeklilerin yanında yer alıyoruz" dedi.
    
     -NOSB ilave alan komisyonu toplantısı yapıldı
    
     Nizip Organize Sanayi Bölgesinde (NOSB) ilave alan komisyonu toplantısı yapıldı.
     Kaymakam Yaşar Karadeniz, Nizip Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda, mevcut organize sanayi bölgesi alanının genişletilerek toplam alanın bin 500 dönüm olacak şekilde çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.
     Çalışmanın OSBdeki mevcut 33 parselin tamamının tahsisli olması nedeniyle başlatıldığını ifade eden Karadeniz, sürecin sonunda sanayi tesisi sayısının 70e çıkacağını vurguladı.
    
     -TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı
    
     Nizip Fen Lisesi öğrencilerince Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.
     Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında öğrencilerin hazırladığı 30 proje, Nizip Fen Lisesinde sergilendi.
     Fuarın açılışına katılan ve öğrenciler tarafından oluşturulan projeleri yerinde gören İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, proje kapsamında hazırlanan fuarın faydalı ve güzel çalışmaların sergilendiği bir fuar olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
     Okul Müdürü Ayhan Gökkaya ise bir gün sürecek olan fuarda öğrenciler tarafından hazırlanan projeler yer alacağını ifade ederek, hem öğrencileri hem de fuarı ziyaret eden vatandaşları bilimle buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Nizipten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER