NKÜ ile GAÜ arasında işbirliği protokolü

NKÜ ile GAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı


TEKİRDAĞ (A.A) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) GAÜ Rektörlük Binasında düzenlenen törende, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner iki üniversite arasındaki işbirliği protokolünü imzaladı.
     Törenin ardından, NKÜ Rektörü Şimşek yaptığı konuşmada, Bu işbirliği protokolü genel bir anlaşmadır. Ben inanıyorum ki çalışmalarımız daha da ileriye gidecektir. Bu anlaşma ile kardeş iki ülkenin üniversitelerinin öğrenci ve öğretim görevlilerinin hareketliliği sağlanacak dedi.
     GAÜ Rektörü Öner de Bugün çok önemli bir protokol anlaşması imzaladık. Umuyorum ki yakın bir tarihte bu anlaşma çok önemli bir işlerlik kazanacak ve her iki üniversite için değerli bir anlaşma olacaktır diye konuştu.
     Törene, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe ile NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut katıldı.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber NKÜ ile GAÜ arasında işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER