Norveçin Ankara Büyükelçisi Kanavin:

Norveçin Ankara Büyükelçisi Kanavin: İzmir için duyduklarım boşuna değilmiş


İZMİR (A.A) - Norveçin Ankara Büyükelçisi Janis Björn Kanavin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğanı ziyaret etti.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, konuk büyükelçiye Norveçin İzmir Fahri Konsolosu Enis Özsaruhan eşlik etti.
     Büyükelçi Kanavinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydoğan, iki ülke arasında enerji başta olmak üzere pek çok alanda sağlanan işbirliğini daha da geliştirmek adına olumlu adımlar atılacağına inandığını belirterek, Bu işbirliği çalışmalarında İzmir olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Özellikle turizm alanında çok önemli bir potansiyelimiz var. Norveçli turistlerin Balçova Kaplıcalarına yoğun ziyaretleri ve bu sırada kurulan sıcak temaslar, İzmirlilerin Norveçe ve Norveçlilere sevgisini, saygısını artırdı. Aynı durumun Norveç için de geçerli olduğunu biliyorum. Bu dostluk ve işbirliğini geliştirerek sürdürmeliyiz dedi.
     Norveçin Ankara Büyükelçisi Janis Björn Kanavin ise İzmirin tarihi ve doğal güzelliklerinden fazlasıyla etkilendiğini belirterek, Görmek her zaman duymaktan çok daha iyidir. İzmirin ne kadar güzel bir şehir olduğunu ancak görünce anladım. İzmir için duyduklarım boşuna değilmiş ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Norveçin Ankara Büyükelçisi Kanavin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER