Nostaljik pastahane

Nostaljik pastahane -Türkiyenin önemli tarihi kentlerinden Şanlıurfada bir pastahane işletmecisi, müşterilerinin ilgisini çekebilmek için iş yerinde, aralarında kömürlü ütü, gazlı ocak ve radyoların da bulunduğu atadan kalma


ŞANLIURFA (A.A) - Halil Fidan - Türkiyenin önemli tarihi kentlerinden Şanlıurfada, bir pastahane işletmecisi, müşterilerinin ilgisini çekebilmek için iş yerinde aralarında kömürlü ütü, gazlı ocak ve radyoların da bulunduğu atadan kalma yaklaşık 250 çeşit eşyayı sergiliyor.
     Kentin en eski yerleşim alanlarından Sarayönü Caddesinde yaklaşık 70-80 yıldan bu yana işletilen pastahane, içerisindeki eşyalarla adeta bir müzeyi andırıyor.
     Cumhuriyetin ilk yıllarında alınan kömürlü ütü, gaz lambası, radyo ve süs eşyalarından oluşan yaklaşık 250 çeşit eşya, vatandaşları pastahanede tarihi bir yolculuğa sürüklüyor. Müşterilerinin büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu pastahane, nostaljik bir ortamda vakit geçirme imkanı sunuyor.
    
     -Müşteri geçmişi hatırlıyor-
    
     İşletmeci Kenan Erinçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir asra yakındır atalarının aynı bölgede benzer işler yaptığını söyledi.
     Sergilenen eşyaların tamamının dedesi ve babası tarafından satın alındığını ve bir dönem evlerinin yanı sıra aynı iş yerinde kullanıldığını belirten Erinçek, Bu işletme dedemden babama, ondan bize geçti. Bu eşyalar da dedemin ya da babamın kullandığı eşyalar. Biz onların hatırasına sahip çıkarak kullandıkları eşyaları burada sakladık. Böylece otantik ve daha güzel görüntü oluşturduğumuzu düşünüyorum. Müşterilerimiz de bu durumdan memnun. Amacımız müşterilere zamanda yolculuk yaptırmak diye konuştu.
     Müşterilerin sergilenen ürünler arasında en çok kömürlü ütü, gaz lambası ve eski radyolara ilgi gösterdiğini vurgulayan Erinçek, nostaljik eşyaların iş yerine ilgiyi de artırdığını kaydetti.
     Bazı müşteriler ise söz konusu işletmede daha önce pek görmedikleri ürünleri yakından inceleme imkanı bulduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Nostaljik pastahane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER