Nusaybinde İlköğretim Haftası kutlandı

Nusaybinde İlköğretim Haftası kutlandı


MARDİN (A.A) - Nusaybinde, İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydının Atatürk büstüne çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
     Daha sonra Yavuz Selim İlkokulunda devam eden programda konuşan Aydın, eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olduğunu kaydetti.
     Eğitimin, bireyin davranışlarında olumlu yönde değişim yarattığını ifade eden Aydın, Bu sürecin temel unsurları öğretmen, okul, aile ve çevredir. Sağlıklı ve verimli bir eğitim sürecinin meydana gelebilmesi için bunların iyi değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.
     Öğrenim düzeyinin göstergesinin diploma, eğitim düzeyinin göstergesinin ise davranış olduğunu bildiren Aydın, "Toplumda diplomalı sayısının çok oluşu, o toplumun eğitimli olduğunu her zaman göstermeyebilir. Öğrenim, eğitimin ön koşuludur. Çünkü insan bilmediği bir şeyi yapamaz. Ancak bilmek bir davranışı gerçekleştirmek için yeterli değildir. Daha doğrusu bilmek, istenilen davranışların gerçekleşmesini garanti etmez. Kaliteli bir toplum, bilgiye nasıl ulaşılacağını bilen ve hepsinden önemlisi bildiğini uygulayabilen, yani davranışa dönüştüren, hatta bildiklerini yorumlayarak yeni bilgiler üretip, sorun çözebilen insanların çoğalmasıyla oluşur diye konuştu.
     Tören, öğrencilerin şiir okumasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Nusaybinde İlköğretim Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER