Nusaybinde Vergi Haftası etkinlikleri

Nusaybinde Vergi Haftası etkinlikleri


MARDİN (A.A) - Vergi Haftası Nusaybinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Vergi Haftası etkinlikleri startını veren Nusaybin Vergi Dairesi Müdürü Ayfer Ölçer ve Müdür Yardımcısı Mehtap Karaboğan, Nusaybin Kaymakamı Murat Girgini makamında ziyaret etti.
     Vergi Haftasını kutlayan Kaymakam Girgin, vergi konusunda Türkiyede farkındalık oluşturmak gerektiğini ifade ederek Vergi konusunun ülkemizde okul müfredatına yerleştirilmesi gerekir. Ne kadar vergi verirsek kamu hizmetlerinde o kadar hesap soracağımızın farkında olmamız gerekir. Bugün ülkemizde tüm kamu hizmetleri vatandaştan alınan vergilerle yapılıyor dedi.
     Verginin yalnızca kamu giderlerini finansa eden bir kaynak olmadığını belirten Vergi Dairesi Müdürü Ölçer, verginin aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileştirmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimlerini sağlayan en önemli araçlardan biri olduğunu vurguladı.
     Ölçer, Etkin idare, mutlu mükellef, güçlü bir Türkiye olmakla birlikte bunun başarılması da ancak vatandaş ve kamu gücünün birlikte hareket etmesiyle mümkün olabilecektir dedi.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Nusaybinde Vergi Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER