Nusaybin Sınır Kapısının insani yardımlar için

Nusaybin Sınır Kapısının insani yardımlar için açılması talebi -NTB Başkanı Necdet Aktaş: Suriyede yaşayan akrabalarımız insani yardımımıza muhtaç durumda -Somali, Pakistan ve Vana yaptığımız yardımları, Suriyedeki kardeşle


MARDİN (A.A) - Arif Altunkaynak - Nusaybin ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Nusaybin Sınır Kapısının Suriyeye yapılacak insani yardımlar için açılmasını istiyor.
     Nusaybindeki oda başkanları, bakım onarım gerekçesiyle 2011de Suriye tarafından kapatılan Nusaybin Sınır Kapısının, Suriyeye insani yardım ulaştırılması için bir an önce açılması talebinde bulundu.
     Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) Başkanı Necdet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyenin Kamışlı kentine açılan Nusaybin Sınır Kapısının bir yıldan fazla bir zamandır kapalı olduğunu anımsatarak, hem inanç hem de akrabalık bağıyla Suriye ile kardeş olduklarını söyledi.
     Yaklaşık 500 bin olan Kamışlı nüfusunun, bölgede henüz çatışmaların başlamaması nedeniyle bir milyonu aştığını belirten Aktaş, Kamışlı ilçesi bu göçü aldıktan sonra tabii ki savaşın da etkisiyle elektrik, gaz, akaryakıt ve gıda sıkıntısı yaşıyor. Suriye hükümeti tarafından bölgeye herhangi bir yardım yapılamadığı gibi ülkemizden de giden yardımlar güvenlik gerekçesiyle bölgeye ulaşamıyor dedi.
     Aktaş, Suriye halkıyla yüzyıllardır kardeş olduklarını, kardeşlerinin savaşın acımasız yüzüyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu savaş yanı başımızda. Biz Müslüman bir ülkeyiz ve insani duygularımız var. Müslüman ve aynı zamanda akrabalık bağımız olan bu halka, insani yardım yapmak istiyoruz. Ancak bu ülkeye açılan kapımızın kapalı olması nedeniyle yardım yapamıyoruz. İlçemizdeki Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları yardımlar için seferber olmuş durumda. Belediyemiz, Kamışlı halkı için kuru gıda toplamaya başladı. Tüm kuruluşlar bir araya geldik. Bu kapının insani yardımlar için açılması talebimizdir. Doğal felaketler yaşayan Somali, Pakistan ve Vana yaptığımız yardımları, Suriyedeki kardeşlerimiz için de yapmak istiyoruz. Tek amacımız var o da insanlık. Onun dışında hiçbir amacımız yok.
    
     -Kapı açılırsa yardımlar için köprü olacağız
    
     Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Meclis Başkanı Müfit Adnan Yumuşak da, sınır kapısının açılması için Başbakanlık ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) müracaat ettiklerini söyledi.
     Türkiye ile Suriye arasındaki tüm kapıların insani yardımlar için açıldığını ancak bir tek Nusaybin Sınır Kapısının kapalı olduğunu belirten Yumuşak, Nusaybin Sınır Kapısı üzerinden yardımları Kamışlı ve Haseki başta olmak üzere tüm çevre şehirlere ulaştırabileceklerini ifade etti.
     Yumuşak, Burada toplayacağımız yardımları ulaştırmak için Kamışlıda Arap, Kürt, Süryani ve Mıhallemilerden oluşan bağımsız bir heyet kurulmuş durumda. Oraya gidecek yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için bizim de katkılarımız olacak. Nusaybin ve Kamışlıda yaşayan halkın çoğu birbiriyle akrabadır. Tek ihtiyaç olan şey Nusaybin Sınır Kapısının insani yardımlar için açılmasıdır. Kapı açılırsa yardımlar için köprü olacağız dedi.
     Bu arada Suriye için başlatılan Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının da maddi olarak destekte bulunduğu öğrenildi.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Nusaybin Sınır Kapısının insani yardımlar için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER