O her daim milli

O her daim milli


İZMİR (A.A) - Bayanlar Hentbol Süper Ligi ekiplerinden İzmir Büyükşehir Belediyesinde forma giyen Aslı İskit, henüz 19 yaşında olmasına rağmen 4 ayrı milli takımda ay-yıldızlı formayı giydi, katıldığı her turnuvanın en iyi oyuncusu ve sayı kraliçesi seçildi.
     Bayanlar Hentbol Süper Liginde mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesporun yıldızı Aslı İskit, genç yaşında milli takımın tüm kademelerinde oynayarak büyük bir başarıya imza attı. 19 yaşındaki Aslı, Yıldız Milli olarak başladığı ay-yıldız kariyerinde Genç Milli, Plaj Milli ve A Milli Takım oyuncusu apoletlerini de omzuna takarak Türk hentbolunun son dönemlerdeki en parlak isimlerinden biri oldu.
     Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. turundaki Yellow Winterhurt ve 3. turdaki Bayer Leverkusen maçlarındaki performanslarıyla en iyi oyuncu ünvanına layık görülen, katıldığı her turnuvada sayı kraliçesi olan genç Aslı, kendisine İzmirden yetişen Yeliz Özeli örnek aldığını söyledi.
     Hedefim günün birinde Yeliz gibi Avrupada bir takımda forma giymek diyen Aslı, 11 yaşında başladığı hentbolda çok önemli bir kariyer edindi. Sporcu bir aileden gelen, hentbola Urla Gençlikte başlayan, son 4 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi forması giyen Aslı İskit, kısa sürede büyük tecrübe edindiğini söyledi.
     Genç yıldız oyuncu şöyle konuştu:
     Hem erkekler, hem de bayanlar hentbolun kalbi yıllardır İzmirde atıyor. Gerçekten çok büyük bütçeli takımlara karşı iyi mücadele veriyoruz. Hem ligde, hem de Avrupa Kupasında elde ettiğimiz başarının arkasında disiplinli çalışma ve takımdaşlık duygusu var. Her şeyden önce, acılarını ve sevinçlerini birlikte yaşayan bir ekibiz. 2010-2011 sezonunda Üsküdar Belediyespor ile oynadığımız şampiyonluk maçından önce kolum kırıldığında bunu çok net olarak gördüm.
    
     Muhabir: İzmir
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER