ÖDP Genel Başkanı Taş:

ÖDP Genel Başkanı Taş: -İşçi ölümlerine son vermek için derhal sözleşmeli taşeron çalışma koşullarının uygulanmasından vazgeçilmelidir


ZONGULDAK (A.A) - ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, İşçi ölümlerine son vermek için derhal sözleşmeli taşeron çalışma koşullarının uygulanmasından vazgeçilmelidir dedi.
     Taş, partisinin Zonguldak İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, Kozluda 8 madencinin ölmesinin daha önceki ölümler gibi iş kazası değil, iş cinayeti olduğunu öne sürdü.
     İş güvenliği ile birlikte güvenceli çalışma ve işçilerin sendikalaşmanın önündeki her türlü baskı ve engelin ortadan kaldırılmasını istediklerini belirten Taş, şunları kaydetti:
     İşçi ölümlerine son vermek için derhal sözleşmeli taşeron çalışma koşullarının uygulanmasından vazgeçilmelidir. Uzun çalışma saatlerinde çalışma zorunluluğuyla sendikalaşmanın önü fiilen ve hukuki pek çok biçimde kesilerek güvencesizliğin ve taşeronluğun yaygınlaştırılması sonucunda ülkemiz bir işçi mezarlığına dönüştürülmüştür. Emekçilerin insanca koşullarda çalışabileceği, insanca yaşama hakkına sahip olduğu, emeğin Türkiyesini kurmaktan başka bir yolumuz yoktur.
    
     Muhabir: İdris Köle
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber ÖDP Genel Başkanı Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER