ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Uşak Üniversitesi Senatosu: -ODTÜ yerleşkesinde yaşanan şiddet olayları ve kamu malına zarar verilmesi kabul edilemez


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Senatosu Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi töreni sırasında ODTÜ yerleşkesinde meydana gelen olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, şiddet olayları ve kamu malına zarar verilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.
     Yapılan yazılı açıklamada, meydana gelen olayların şiddet içerdiğine dikkat çekildi.
     Üniversitelerin bilimsel bilgi üreten, insan hak ve özgürlüklerini temel alan kurumlar olduğu, yeni YÖK Yasa Tasarısı ile üniversitelerin özerk olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Sayın Başbakanımız yeni YÖK Yasa Tasarısına verdiği destekle söz hakkının üniversitelere verilmesi gerektiğinin altını çizmektedir. Üniversiteler demokratik hak ve taleplerini dile getirmekte özgürdürler ancak yapılan eylemlerin şiddet içermesi ve kamu malına zarar verilmesi kabul edilemez. Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sebebiyle ülkemizin önde gelen üniversitelerin birisinde yapılan törende gerçekleşen şiddet içeren öğrenci eylemlerini doğru bulmuyoruz.
     Ülkemiz açısından son derece önemli olan ve alanında ilkler arasında sayılabilecek olan böylesi bir teknolojik gelişmenin siyasi gösterilerin gölgesinde kalması kabul edilemez. Bilimsel bilgi üreten bir kurumda ülkemizin gerçekleştirmiş olduğu teknolojik gelişmenin memnuniyetle karşılanması tüm Türkiyenin arzu ettiği bir durum olacağı kanaatindeyiz.
     Açıklamada hükümetin son yıllarda her ilde en az bir üniversitenin kurulması, üniversitelerdeki istihdam oranının artırılması ve ciddi kaynak aktarılması konusundaki çabalarıyla yükseköğretimde hızlı bir gelişim içine girildiği kaydedilerek, Bu tutumun takdirle karşılanması gerekirken Sayın Başbakanımıza yapılan bu biçimdeki bir muameleyi haklı bulmadığımızı, Uşak Üniversitesi Senatosu olarak Türkiye kamuoyunun takdirine arz ederiz denildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER