ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Iğdır Üniversitesi Senatosu: Üniversiteler, toplumun her kesimine ve her düşünceye açık, farklılıkların bir zenginlik haline getirilip sorunların demokratik olgunluk içerisinde beraberce ve özgürce çözüldüğü öncü k


KIRŞEHİR (A.A) - Iğdır Üniversitesi Senatosundan yapılan açıklamada, üniversitelerin toplumun her kesimine ve her düşünceye açık, farklılıkların bir zenginlik haline getirilip, sorunların demokratik olgunluk içerisinde beraber ve özgürce çözüldüğü öncü kurumlar olması gerektiği belirtildi.
     Iğdır Üniversitesi Senatosu, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ve sonrasında ODTÜde meydana gelen olayları kınadı.
     Üniversitelerin toplumun her kesimine ve her düşünceye açık, farklılıkların bir zenginlik haline getirilip, sorunların demokratik olgunluk içerisinde beraber ve özgürce çözüldüğü öncü kurumlar olmasının önemi vurgulanan açıklamada, bu farklılıklar yaşanıp, ifade edilirken üniversitelerin asla terörizme alet edilmemesi, kamu vicdanında rahatsızlık hissi uyandırılmaması gerektiğine işaret edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
     Ülkemiz 18 Aralık 2012 günü Çinden başarıyla uzaya fırlatılan Türkiyenin ikinci milli yer ve gözlem keşif uydusu Göktürk-2nin milli başarısını ülke halkı olarak gurur ve heyecanla yaşamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında göstermiş olduğu bu tarihi başarı, ne yazık ki ODTÜde bulunan bazı şahıslar tarafından sabote edilmek istenmiştir. Göktürk-2nin uzaya fırlatılması törenine, tüm halkımızın coşkuyla katılmaları beklenirken, bilime ve gelişmeye karşı yapılan bu anlamsız protesto eylemini kınıyor ve kamuoyuna ilan ediyoruz.
    
     -Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri
    
     Ahi Evran Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenciyle Kırşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi töreni sırasında ODTÜde yaşananları kınadı.
     Gençlik Meclisi Başkan Vekili Abdürrezzak Soybaş, Anıt Meydanında toplanan grup adına yaptığı basın açıklamasında, öğrencilerin fikir ve eleştirilerini şiddet yoluyla dile getirmemesi gerektiğini söyledi.
     Soybaş, Kırşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri olarak, ODTÜde yaşananları üzüntüyle karşıladıklarını ifade ederek, ODTÜde Göktürk-2 Uzay Uydusunun fırlatılması esnasında yapılan eylemde amaç hak arayışı veya özgürlük değildir. Şiddet yoluyla illegal yapılara hizmet etmektir dedi.
     Toplumun bir adım daha ileri gidebilmesinin, üniversite öğrencilerinin eğitim, araştırma ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle mümkün olacağını vurgulayan Soybaş, Türkiyede heyecan uyandıran, tüm dünyanın ilgisini çeken bilimsel ve teknolojik başarının gerçekleştirilmesine katkı sağlayan bilim insanlarına ve yöneticilere teşekkür ettiklerini aktardı.
    
     -YÖK Öğrenci Konseyi-
    
     YÖK Öğrenci Konseyince yapılan açıklamada, Türkiye adına ilk olma özelliği taşıyan Göktürk uydusunun uzaya atılmasından büyük heyecan ve sevinç duyulduğu belirtildi. Açıklamada, Ancak üniversite gençlik düşüncesini yansıtmayan, ardı belli olmayan kaynaklardan beslenen sözde öğrenci gruplarınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğana yapılan hadsiz protestolar ve söylemler gelecek adına gençleri heyecanlandıran bu merasime gölge düşürmüştür ifadesi kullanıldı.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Eda Ay

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER