ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -PAÜ Aksiyon Topluluğu, olaylara karışan öğrencileri kınadı


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencilerince oluşturulan PAÜ Aksiyon Topluluğu, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması dolayısıyla düzenlenen tören öncesi Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) çıkan olaylara karışan öğrencileri protesto etti.
     PAÜ Aksiyon Topluluğundan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ODTÜde milli gururumuz Göktürk-2 uydusunun fırlatılması münasebetiyle düzenlenen tören esnasında, sözde özgürlüklerinin tehlikede olduğunu öne süren bir grup öğrenci, insan haklarına ve insanlık olgusuna sığmayacak eylemlerde bulunmuştur. Grubun böylesine şiddet dolu ve legal olmayan yollara başvurması, bu eylemin planlı bir anarşi olduğunun apaçık göstergesidir. Sözde özgürlük savunucularının yanlarında molotofkokteyli taşıması, lastik yakmaları, taşlı saldırılarda bulunmaları, bu eylemin asıl maksadını ortaya koymaktadır.
     Ayrıca, üniversitelerimizde özgür düşüncelerin aktarılabileceği kürsüler mevcutken, şiddet yoluna gidilmesi, anarşik yapılanmaları ve illegal örgütleri beslemektedir. Bu eylemleri yapan ve yaptıranları kınıyoruz. Milletine sevdalı gençlerimizi ve öğrenci arkadaşlarımızı, sağduyuya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER