ODÜ Rektörü Yarılgaç:

ODÜ Rektörü Yarılgaç: -ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak artık il dışına hasta sevk eden değil, il dışından hasta kabul ederek önemli başarılar elde eden bir kurum haline geldik


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak artık il dışına hasta sevk eden değil, il dışından hasta kabul ederek önemli başarılar elde eden bir kurum haline geldik dedi.
     Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 88i akademisyen olmak üzere 821 personelle bölge halkına hizmet verdiğini söyledi.
     Sağlık Bakanlığı ve ODÜ tarafından geride kalan 2012 yılında hastane bünyesine 1 milyon 515 lira harcanarak çeşitli cihazların alımının yapıldığını ifade eden Yarılgaç, şöyle konuştu:
     Bugün hastanemiz 821 çalışanı ile 2012 yılında 8 bin 998 yataklı, 277 bin 59 ayakta tedavi edilen hasta sayısıyla, 2012 yılını yüzde 88lik doluluk oranı ile geride bırakmıştır. Eskiden tedavi amaçlı il dışına giden hasta sayısı oranında önemli sayıda azalma sağlanmıştır. Artık il dışına hasta sevk eden değil, il dışından hasta kabul ederek önemli başarılar elde eden bir kurum haline geldik. Buna paralel olarak yine 2013 yılında ana binada poliklinik hizmeti için prefabrik bir bina yaparak ERCP ünitesi, kardiyoloji yoğun bakım ünitesi ve cerrahi yoğun bakım ünitelerinin hizmete açılmalarını planlıyoruz. Bu üniteler içinde şuana kadar 644 bin lira harcanarak çeşitli cihazların alımı yapılmıştır
     Yarılgaç, ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek verebilmek amacıyla hastane bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldığını da belirterek, şunları kaydetti:
     Hastalar merkezimize servislerle evlerinden alınarak getirilmekte, bireysel terapi, grup terapisi, uğraşı terapileri uygulanmaktadır. Merkeze devamı sağlanamayan hastaların kendileri veya yakınlarıyla irtibata geçilerek evde ziyaret edilmesi ve bu ziyaretler sırasında tedavisinin uygulanması, ailenin ve hastanın bilgilendirilmesi ve hastanın merkeze yönlendirilmesi çalışmaları yapılmaktadır.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber ODÜ Rektörü Yarılgaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER