Öğrenciler, Yeniçağa Gölünün tanıtımı için proje

Öğrenciler, Yeniçağa Gölünün tanıtımı için proje hazırladı


BOLU (A.A) - Yeniçağa Turizm Meslek lisesi öğrencileri, Yeniçağa Gölünün tanıtımı için Ekolojik, Kültürel ve Sportif Açıdan Yeniçağa Gölüne İdealist Bir Dokunuş projesi başlattı.
     Yeniçağa Turizm Meslek Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ahmet Harmanda rehberliğindeki okul öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde projeyi hayata geçirdi.
     AA muhabirine açıklama yapan Harmanda, Projeye göre ilçemizin doğal ve tarihi zenginliğinin ilçe ekonomisine önemli katkılar yapabileceği gerçeğini halkımıza anlatmaya ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmeyi hedefledik. Projede Yeniçağa Gölü ve çevresinin doğal ve tarihi dokusu bozulmadan göl çevresinin sportif, kültürel ve doğal açıdan bir turizm alanı haline getirilmesi amaçlanmaktadır ifadelerini kullandı.
     Harmanda, Proje kapsamında göl ve çevresini idealize eden bir göl maketi yapılmış. Göl ve çevresini farklı açıdan gösteren fotoğraf sergisi düzenlenmiş. Seminerler yapılmış. Broşürler hazırlanıp halkımıza dağıtılmış. İlçe halkından rastgele seçilen yüz kişiye anketler uygulanmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmail Kabasakal / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Öğrenciler, Yeniçağa Gölünün tanıtımı için proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER