Öğrenciler akülü araba ile trafik kurallarını

Öğrenciler akülü araba ile trafik kurallarını uygulamalı öğreniyor -Yozgatta yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkında öğrenciler akülü araba ile trafik işaret ve kurallarını uygulamalı öğreniyor


YOZGAT (A.A) - Yozgatta yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkında öğrenciler akülü araba ile trafik işaret ve kurallarını uygulamalı öğreniyor.
     Yozgat Valiliği, belediye, milli eğitim ve emniyet müdürlüğünün ortak girişimleri ile yapılan ve Çocuklara küçük yaşta trafik kurallarını öğretmeyi amaçlayan Çocuk Trafik Eğitim Parkı hizmete açıldı.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer yaptığı açıklamada, Türkiyede örneğine az rastlanan güzel bir trafik eğitim parkını öğrencilerin hizmetine sunduklarını ifade etti.
     Öğrencilerin küçük yaşta trafik işaret ve kurallarını küçük yaşta öğreneceğini belirten Başer Bugün itibariyle de trafik parkımız öğrencilerin eğitimine açılmış oldu. Trafik kuralları küçük yaşta öğrenilince daha kalıcı olacağını ve çocuklar trafik bilinciyle büyüyecekleri için ileride kurallara daha iyi uyacaklarına inanıyorum. Trafik eğitim parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diye konuştu.
     Yozgat Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik Şube Müdürlüğünde görevli Başkomiser Ali Atlı ise, valilik, belediye, emniyet ve milli eğitim müdürlüğü tarafından Çocuk Trafik Eğitim Merkezinin planlandığını söyledi.
     Öğrencilerle uygulamalı eğitime başladıklarını belirten Atlı Bugün milli eğitim müdürlüğümüz öğrencileri gönderdi bizde eğitimcilerimizi görevlendirdik ve eğitimlerimiz başladı. Bütün kuralları küçük yaşta çocuklarımıza öğrettiğimiz zaman ileri ki yaşamlarında trafik kurallarına uyacaklarını dolayısıyla da kazaları azaltacağını, kazalarda yaralanmaları, ölümleri azaltacağını düşünüyoruz. Trafik eğitim parkının ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum şeklinde konuştu.
     Öğrencilere önce trafik işaretleri ve kuralları konusunda trafik polisleri tarafından bilgi verildi. Daha sona öğrencilere akülü arabalarda trafik kurallarını ve uyması gereken işaretleri uygulamaları olarak öğretildi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Öğrenciler akülü araba ile trafik kurallarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER