Öğrencilerden anlamlı proje

Öğrencilerden anlamlı proje -Tirebolu ilçesinde ortaokul öğrencileri Bir Ekmek De Sen Koy Sepete projesi başlattı


GİRESUN (A.A) - Tirebolu ilçesinde ortaokul öğrencileri Bir Ekmek De Sen Koy Sepete projesi başlattı.
     İlçedeki Kazım Karabekir Ortaokulundaki Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerince hazırlanan ve iki ekmek fırınında uygulamaya konulan proje kapsamında, ekmek almak için fırına gelen müşteriler gönüllerinden geçtiği miktarda ihtiyaç sahiplerine de ekmek alabilecek.
     Okul öğretmenlerinden Sümeyya Nacar Müsellimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, derste toplum hizmetiyle ilgili projeleri anlatırken öğrencilerden Esma Koçun bizim ilçemizde de bu tip projeler neden olmasın sözünden hareketle projenin ortaya çıktığını söyledi.
     Projeyi gerçekleştirmek amacıyla ilgili öğrencilerle toplantı yaptıklarını anlatan Müsellimoğlu, Biz bu projeyi Kaymakam Ömer Lütfi Yarana sunduk o da destek verdi. Aslında biz ilk değiliz başka bir ilde de var ancak öğrencilerin bunu düşünmesi çok anlamlı dedi.
    
     -Ekmek sayısı numaratörle belirleniyor-
    
     Fırına gelen müşterilerin zorlama olmaksızın istediği miktarda ekmek bağışı yapabileceğini belirten Müsellimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kimse kimin ne verdiğini bilmeyecek, yardım etmek isteyen kişi fırınına gelecek ve diyecek ki ben kendime bir ekmek alıyorum ve bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için bırakacağım diyerek ekmek parasını bırakacak. Sonrasında ise ihtiyaç sahipleri gelecek fırından istediği miktarı söyleyecek ve hiç bir ücret ödemeden ekmeği alacak. Fırının camına yerleştirilen numaratör sayesinde ise fırında ihtiyaç sahipleri için bırakılmış kaç ekmek varsa belirlenmiş olacak. Müşteri ekmek bıraktığında numaratör artacak, ihtiyaç sahibi ekmeği aldığında ise azalacak. Daha ilk günde bir fırınımıza 54 bağış oldu ve iki vatandaşımız bu ekmeklerden aldı.
     Müsellimoğlu, projenin tamamının öğrencilere ait olduğunu ve öğrencilerin istekli çalışmalarıyla başlatıldığını dile getirdi.
     Fikri ortaya atan Esma Koç (14) ise birlik ve beraberlik içinde projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Afişler hazırladık, kaymakamımızla, esnaf ve sanatkarlar odasıyla görüşmeler yaptık ve sonunda bunu hayata geçirdik. Ben bizlere destek olan öğretmenimiz Müsellimoğluna çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Kadriye Aydın - Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Öğrencilerden anlamlı proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER