Öğrencilerden atık toplama yarışı

Öğrencilerden atık toplama yarışı


KOCAELİ (A.A) - Körfez Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına dikkat çekmek için "atık toplama" yarışması düzenledi.
     Öğrenciler düzenledikleri yarışmada, 40 kilo bitkisel atık yağ, 15 kilo atık pil, 50 kilo mavi kapak ve 2 ton civarında ambalaj atığını geri dönüştürülmek üzere Körfez Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğüne teslim etti.
     Körfez Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Yasemin Yılmaz, yaptığı konuşmada, gündelik hayatta atık miktarının her geçen gün arttığına dikkati çekerek, atıkların geri dönüşüm ve bertarafının giderek önem arz ettiğini kaydetti.
     Öğrencilere atık ve çevre bilinci kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, düzenlenen yarışmayla öğrencilerin çevreye verdiği önemi vurgulamak istediklerini aktardı.
     Körfez Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Osman Yıldırım da dünya nüfusunun 7 milyara ulaştığını hatırlatarak, hızla tüketilmeye ve atık üretimine devam edildiği taktirde nefes alacak atmosferin kalmayacağına dikkati çekti.
     Bir atasözüyle konunun önemine vurgu yapmak istediğini anlatan Yıldırım, Bütün ağaçlar kesildiğinde, bütün sular kirlendiğinde, hava solunamaz hale geldiğinde, işte o zaman paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacaksınız" ifadesini kullandı.
     Yıldırım, ilçedeki katı atık miktarının hızla arttığını, Körfez Belediyesinin etkin ve önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.
     Öğrencilerin topladıkları geri dönüşüm atıklarının "taktire şayan" olduğunu belirten Yıldırım, projenin diğer okullara da yayılması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Öğrencilerden atık toplama yarışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER