Öğrencilerden Suriyeli sığınmacılar yararına kermes

Öğrencilerden Suriyeli sığınmacılar yararına kermes (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - Suriye Dostları Platformu tarafından Suriyeli sığınmacılara yararına başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrenci Konseyi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, gıda kermesi düzenledi.
     ERÜ Öğrenci Yemekhanesi önünde açılan kermes hakkında bilgi veren Mimarlık Fakültesi öğrencisi Sümeyye Akbaba, kermesin bir gün süreyle açık kalacağını söyledi.
     Suriyeli sığınmacıların çok zor şartlarda olduğunu ve herkesin elinden gelen yardımı göstermesi gerektiğini ifade eden Akbaba, şunları söyledi:
     "Biz de öğrenci arkadaşlarımızla ne yapabiliriz diye düşündük ve başlatılan yardım kampanyası kapsamında gıda kermesi düzenlemeye karar verdik. Öğrenci Konseyi ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla gıda kermesi açtık. 15 öğrenci arkadaşımızın evlerinde yaptıkları gıda ürünlerini açtığımız stantta satıyoruz. Kermesimize hem öğrencilerden hem de vatandaşlardan yoğun ilgi var. Vicdan duygularını yitirmemiş insanları kermesimize bekliyoruz."
     Akbaba, kermes kapsamında çamaşır, kuru gıda ve çocuk bezi gibi yardımları da kabul ettiklerini belirterek, herkesten bu konuda duyarlılık göstermesini beklediklerini ifade etti.
     Tatlı ve tuzlu birçok gıda ürününün satışa sunulduğu kermese, Suriye Dostları Platformuna üye gönüllü kadınlar da destek veriyor.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Öğrencilerden Suriyeli sığınmacılar yararına kermes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER