Öğrencilerin yarı yıl karnesi heyecanı

Öğrencilerin yarı yıl karnesi heyecanı -Çorumda 420 okulda yaklaşık 102 bin öğrenci karne sevinci yaşıyor -Vali Başköy: Eti senin, kemiği benim anlayışı öleli yıllar oldu. Artık havale kültüründen kurtulmamız lazım. Çocuklarım


ÇORUM (A.A) - Çorumda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören yaklaşık 102 bin öğrenci karne sevinci yaşıyor.
     Buharaevler Mahallesindeki 19 Mayıs İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Vali Sabri Başköy, il genelinde eğitimle ilgili sorunların büyük bölümünün çözüldüğünü belirterek, Birkaç yıl içerisinde altyapı ya da fiziki yetersizliklerimizi değil, eğitimin kalitesini nasıl yükseltiriz, çocuklarımızı daha güvende nasıl tutarız onu konuşacağız. Bu yıl için eğitim yatırımlarına 20 milyon 500 bin lira ayırdık. Ciddi manada 1-2 yıl içerisinde halledemeyeceğimiz sorunumuz kalmayacak dedi.
     Karnesinde zayıf notu bulunan öğrenci velilerine de uyarılarda bulunan Vali Başköy, şöyle devam etti:
     Karneler çocuklarımız kadar öğretmenlerin, velilerin, idarecilerin ve bizlerin de karnesidir. Bu yüzden düşük notları olan çocuklarımızı azarlamayalım. Meseleleri konuşurken samimi olalım. Onları karşımıza alıp, sorunu yüz yüze anlatalım. En önemlisi empati yapalım. Eti senin, kemiği benim anlayışı öleli yıllar oldu. Artık havale kültüründen kurtulmamız lazım. Çocuklarımızı her şartta bağrımıza basacağız.
     İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise il genelinde 6 bine yakın öğretmenin görev yaptığı 420 okulda, yaklaşık 102 bin öğrencinin karne alacağını bildirdi.
     Vali Başköy, konuşmaların ardından Çorum merkez ve Osmancık ilçesinde okul yaptıran hayırsever iş adamları Atilla Özejder ile Rıfat Göbele teşekkür plaketi takdim etti.
     Öğrencilerin gösteriler yaparak şiirler okuduğu tören, Vali Başköy ve diğer protokol üyelerinin karne dağıtımıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Öğrencilerin yarı yıl karnesi heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER