Öğrencilerle söyleşi

Öğrencilerle söyleşi -AA Sivas Bölge Müdürü Coşkun, BİK Sivas Şube Müdürü Yüksel ve DHA Sivas Büro Şefi Öztekin, CÜ MYO Radyo-TV Programcılığı öğrencileriyle bir araya geldi


SİVAS (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkun, Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Sivas Büro Şefi Eraydın Öztekin, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Meslek Yüksek Okulu (MYO) Radyo-TV Programcılığı Bölümü öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi.
     CÜ MYOda düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin izlediği söyleşiye, Bölüm Başkanı Bilal Sert ve öğretim görevlisi Hıdır Demir de katıldı.
     Söyleşide, Coşkun, Yüksel ve Öztekin, mesleki tecrübelerini paylaştı, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
     AA Bölge Müdürü Coşkun, gazetecilik mesleğinin zor olduğunu ancak bu yönde tercih yapan öğrencilerin hayallerinin peşinden koşmasının önemli olduğunu vurguladı.
     Okulun yanı sıra iş hayatında da eğitimin sürdüğünü dile getiren Coşkun, "Öne geçmek için yabancı dil öğrenin. Çalışmaya başladığınız anda önünüzün açılabildiğini göreceksiniz ancak bunun için mutlaka çok çalışmalısınız" diye konuştu.
     BİK Şube Müdürü Yüksel ise "Kendinizi yetiştirirseniz bu meslekte varsınız. Önemli olan sizin yaptıklarınızdır. Dünyanın en zevkli mesleklerinden biridir gazetecilik" dedi.
     DHA Büro Şefi Aytekin de okulda öğrenilenlerin hayatın gerçeklerinin tamamı olmadığını söyledi. Okulda öğrenilenlerin pratiğe dökülmesinin önemine vurgu yapan Aytekin, "Burada öğrendiklerinizi meslek hayatınızda kullanmalısınız. Gazetecilik çok farklı ve zevkli bir meslek. Onu mesleğe girince daha iyi anlayacaksınız. Başarı için çalışmak şart" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cüneyt Çelik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Öğrencilerle söyleşi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER