MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç:

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: "Hiçbirimizin barıştan başka şansı yok"


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, "Hiçbirimizin barıştan başka şansı yok" dedi.
     İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın topluma dayatılması halinde, herkesin geleceğinin felaket olacağını söyledi.
     Toplumun barışa susadığını belirten Prof. Dr. İnanç, şunları ifade etti:
     "Yüreğine ateş düşmüş bir toplum olarak, barıştan başka şansımız yok. Birini diğerinden farklı görmeyen bir dinin mensuplarıyız. Bununla da gurur duyuyoruz. Her birimiz gittiğimiz bölgelere, illere birer barış elçisi olarak gitmek durumdayız. Çözüm süreci aslında, şey bir keşif harekatıdır. Bu coğrafyada var olan, insan kaynaklarımızı arıyoruz. Kürtçenin ve Aleviliğin öğretildiği üniversitemizde bölünme ve kavganın yerini dostluk aldı. Üniversitemizde 7 bin öğrenci var. Bu öğrencilerimiz görüşü, inancı ve rengiyle uyum içinde yaşıyor."
     MŞÜnün kurulmasının hemen ardından Kürt dili ile ilgili çalışmalar başlattığını anımsatan İnanç, Türkiyede ilk defa Kürt Dili ve Kültürü bölümü açarak, yüksek lisans öğrencisi aldıklarını belirtti.
     İnanç, "Üniversitemizde Kürtçe eğitim alan 180 yüksek lisans öğrencisi bulunuyor. Kürtçeyi seçmeli ders olarak alan öğrenci sayımızsa 350. Önümüzdeki yıllarda Kürtçe lisans eğitimi de başlayacak" dedi.
     Üniversitede Alevilik dersinin de seçmeli ders olarak okutulduğunu dile getiren İnanç, 80 öğrencinin aldığı bu derse, Alevi dedelerin misafir hoca olarak katıldığını ifade etti.
     İnanç, "Farklılıkları ayrılık sebebi olarak değil, zenginlik olarak görüyor, üniversitemizde bu zenginlikleri yaşıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER