Öğretmen, tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla yakalandı

Öğretmen, tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla yakalandı -Muşta öğretmenlik yapan kişi, şehirlerarası yolcu otobüsünde Bizans ve Roma dönemine ait olduğu belirtilen bin 174 adet tarihi eserle Konyada yakalandı -Hakkında daha önce de


KONYA (A.A) - Muşta öğretmenlik yapan kişi, şehirlerarası yolcu otobüsünde Bizans ve Roma dönemine ait olduğu belirtilen bin 174 adet sikke, mühür ve yüzük gibi tarihi eserle Konyada yakalandı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, jandarma komutanlığı ekipleri, şehirlerarası yolcu otobüsünde tarihi eser kaçakçılığı yapılacağı bilgisine ulaştı.
     Söz konusu otobüs, Konya-Ankara karayolu Altınekin Kavşağı yakınlarında durduruldu. Muşta öğretmenlik yapan M.Anın (26) çantasında yapılan aramada, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu belirtilen bin 174 adet sikke, ok ucu, mühür, yüzük ve çeşitli heykelciklerden oluşan malzemeler bulundu.
     Daha önce de hakkında tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla dava açıldığı öğrenilen M.A, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.A, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     M.Anın, ele geçirilen parçaların bir kısmını kendisi bulduğu, bir kısmını da satın aldığı ileri sürüldü.
    
     Muhabir: Metin Bolat / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Öğretmen, tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER