Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi

Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi -Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şubesi Başkanı Şimşek: 1982 model darbe ürünü, çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmenliğini protesto ederek, sivil itaatsizlik gösteriyor, işe ve derslere serbest kıyafe


ERZURUM (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şubesi Başkanı Zinnur Şimşek, okullarda öğretmenlerin sivil kıyafetlerle görev yapması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.
     Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplanan sendika üyeleri adına konuşan Şimşek, öğretmenlerin okula darbe ürünü kıyafetlerle gittiğini ileri sürdü.
     Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini ifade eden Şimşek, 1982 model darbe ürünü, çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmenliğini protesto ederek, sivil itaatsizlik gösteriyor, işe ve derslere serbest kıyafetle giriyoruz dedi.
     Şimşek, öğretmenlerin sivil kıyafet dışında okullarda görev yapmasını doğru bulmadıklarını, eğitim çalışanlarının kılık kıyafetiyle uğraşılmaması gerektiğini ifade etti. Yönetmelikte memurların nasıl giyineceklerinin belirtildiğini anımsatan Şimşek, şunları kaydetti:
     Toplumu eğiten, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerin ne giyeceğine ve nasıl giyineceğine dair sınırlar çizen ama başörtüsü yasağı hariç bütün sınırları geçersiz olan bu yönetmelik bir an önce değişmeli. Hükümet bu konuda gereken adımları atarak, yönetmelikte değişikliğe gitmelidir. Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir.
     Açıklamanın ardından bazı öğretmenler derse sivil kıyafetle girdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER