Öğretmenlere müze ve tarihi mekan kullanımı

Öğretmenlere müze ve tarihi mekan kullanımı eğitimi verilecek


TRABZON (A.A) - Trabzonda, "Sosyal Bilgiler, Tarih ve Sınıf Öğretmenleri Trabzonda Müze ve Tarihi Mekan Kullanımını Öğreniyor" adlı proje kapsamında öğretmenlere yönelik müze ve tarihi mekan kullanımı eğitimi gerçekleştirilecek.
     Karadeniz Teknik Üniversite (KTÜ) ve TÜBİTAK işbirliğiyle 24 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak eğitimde öğretmenlere müze ve tarihi mekanların eğitim öğretim sürecinde nasıl kullanılması konusunda eğitim verilecek.
     Proje yöneticisi olan KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye 32 tarih, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmeninin katılmasının beklendiğini belirterek, "Katılımcı kontenjanının 24ü öğretmenlere, kalan 8i bu alanlarda yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ayrılmıştır" dedi.
     Projenin, müze ve tarihi mekanların aktif ve yapılandırmacı öğretim anlayışı ışığında nasıl kullanılması gerektiği konusunda öğretmenlere bilgi, beceri ve tutum kazandırmayı hedeflediğini anlatan Demircioğlu, şunları söyledi:
     "Bu çerçevede müze ve tarihi mekanlarda problem çözme, drama, yerel tarih ve sözlü tarihe dayalı etkinliklerin nasıl organize edileceği teorik ve uygulamalı olarak katılımcılara öğretilecektir. Buna ilaveten projede öğretmenlere eğitimi verilecek bir diğer konu ise sanal müzelerin eğitimde kullanımı. Projeye katılmak isteyenler, başvurularını muzeegitimi.com internet sayfasından yapabilir."
     Demircioğlu, Trabzondaki müze ve tarihi mekanlarda yürütülecek projenin, müze ve tarihi mekanların pedagojik anlayışla kullanımının okullarda yaygınlaşmasına önemli katkılarının olabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Öğretmenlere müze ve tarihi mekan kullanımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER